Členská schůze a posezení na návsi

V sobotu 12.9. jsme měli v Kostelíku velmi rušno. Nejprve byla od 14.00 členská schůze našeho občanského sdružení, pak mluvil Martin Balík o koronaviru a odpoledne a večer jsme seděli na návsi u dobrého vína, piva a krůty.

Co jsme se dozvěděli o koronaviru od doc. Martina Balíka najdete v samostatném textu zde.

Již 12. členská schůze našeho OS Kostelík z.s. proběhla od 14.00. Na schůzi se zapsalo celkem 21 členů našeho sdružení. Po schválení programu Milan Let mluvil o tom, co jsme za poslední rok dokázali, jak nás omezila karanténa a co jsme nestihli nebo nemohli zajistit. I tak byla za posledních 12 měsíců naše práce velmi bohatá. Na Vánoce jsme uspořádali tradiční Vánoční koncert s Hradním Duem, uklidili a vyzdobili kapli a v adventním čase také rozsvítili vánoční strom. Na Silvestra se již stalo zvykem, že chodíme ke křížku na druhou stranu Javorny. V březnu jsme bohužel nemohli jet do vinného sklepa do Březí u Mikulova a stejně tak jsme letos nepálili čarodějnice. Po karanténě jsme se napřed sešli na návsi a když nemůže Kostelík za vínem, přijelo víno za Kostelíkem. Ochutnávali jsme skvělé kousky z Vinařství Kern. Na začátku prázdnin proběhla Kuličkiáda se vítězstvím Jarka Kratochvíla, pak jsme se dozvěděli, jak chutnají jihoafrická vína, na Berounce jsme se svezli do Roztok, přivítali v Kostelíku pana Edu Stehlíka, paní Irenu Bukačovou a Martina Balíka. Skoro každý víkend nějaká akce.

Na členské schůzi jsme zvolili zase výbor ve složení předseda Milan Let, pokladník Robert Marek, člen výboru Jarek Kratochvíl a revizorka účtů je Jitka Balšánová. Naplánovali jsme i tradiční a nové akce v Kostelíku. Zatím nejbližší je úklid kaple a zdobení stromu a pak vánoční koncert s Hradním Duem, který letos proběhne 18.12, tedy pokud karantény dovolí. Určitě také plánujeme podívat se společně za paní Bukačovou do Mariánské Týnice, plánujeme zmapovat hraniční kameny panství v lese a dále budeme dělat spoustu zajímavých akcí.

Stále jednáme o podpoře na výměnu oken a dveří na naší kapli, protože hrozí, že okna již brzy vypadnou a snad se nám podaří opravit i naše harmonium. K tomu budou všechny naše tradiční akce od čarodějnic, přes Kuličkiádu, Berounku, povídání v kapli a další. Největší akcí bude dvoudenní Skotsko v Kostelíku, které se plánuje na 9. a 10.7. 2021

Po přednášce Martina Balika jsme dlouho do noci seděli na návsi a probírali všechno, co se za rok stalo. K tomu jsme měli skvělou grilovanou krůtičku, pivo a dobré vínečko a bylo nám krásně.