Grant na cestu

OS Kostelík se ucházelo u Nadace VIA o grant ČSOB. V rámci grantového programu se rozhodla ČSOB částkou celkem 1 000 000 Kč podpořit malé projekty obcí, občanských sdružení a dalších aktivních skupin, které jsou zaměřeny na rozvoj venkova a na ochranu životního prostředí. OS Kostelík v rámci tohoto grantového programu požádala o podporu na vybudování cesty přes pole směrem k Berounce v trase původní cesty. Název našeho projektu je Obnova původní cesty.

V projektové dokumentaci jsme cíl projektu popsali takto:

Cílem projektu je vybudování nové polní cesty, která bude vedena v přibližné trase původní cesty. Nově navržená cesta bude vedena blíže k okraji lesa tak, aby nedošlo k rozdělení stávajícího pole. Cesta je navržena jako pěší cesta  ve směru původní historické cesty a na jižním katastrální hranici sídla Kostelík navazuje na stávající síť lesních cest a umožňuje tak velmi pohodlnou procházku pro obyvatele i návštěvníky sídla Kostelík s možností dálkových pohledů na údolí Berounky jak směrem ke Skryjím a Týřovické skále, tak také i směrem proti proudu směrem ke Kalinově Vsi. Na pohledově významných místech budou osazeny lavičky jako místa ke klidnému posezení v krajině.

Odborná komise jmenovaná Nadací VIA obdržela žádosti v celkové výši 47 mil Kč a po posouzení všech žádostí se bohužel naše žádost umístila na prvním místě pod čarou, tedy jako první nepodpořený projekt ve Středočeském kraji.

Nadace VIA a ČSOB se rozhodli podpořit z kvalitních ale nevybraných projektů alespoň jeden další. Pro výběr tohoto dodatečně podpořeného projektu se Nadace VIA rozhodla využít netradiční metodu a to hlasování na internetu. Na stránce https://www.csob.cz/cz/Forms/Stranky/FRM-CSR-hlasujte-pro-svuj-projekt.aspx

můžete každý do 29.6. 2009 hlasovat o jednotlivých projektech.  Věříme, že všichni příznivci a přátelé Kostelíka budou nejen sami hlasovat na uvedené stránce, ale budou adresu této stránky šířit i dále mezi další přátele a známé a společně přesvědčíme co nejvíce lidí, aby dalo hlas právě našemu projektu Obnova původní cesty. Prosím hlasujte pro náš projekt, šiřte informaci o této akci a přesvědčte své příbuzné, známé, známé známých a děti a vůbec každého, aby dal hlas našemu projektu.

Je to velmi jednoduché. Stačí otevřít uvedenou webovou stránku, zaškrtnout náš projekt Obnova původní cesty a vyplnit jméno a e-mailovou adresu.

Děkujeme za každý hlas.