Klíčová členská schůze

Na sobotu 18.9. svolalo OS Kostelík členskou schůzi s běžným programem. Členská schůze byla spojena i s posezením u ohně a opékáním buřtů. Když jsme se na návsi začali scházet a připravovat ohniště, dříví, tácky na buřty, skleničky na víno a další nutné věci k řádné členské schůzi, zjistil Milan, že mu v kapse chybí klíč od kaple. Takže jsme postupně všichni začali hledat klíč (zcela atypické kovářské dílo) okolo kaple, u Letů, na návsi a všude a pak jsme se zkroušeně přestěhovali ke Kratochvílům, kteří nám laskavě nabídli azyl. Členská schůze ve znamení klíče proběhla normálně. Napřed Milan informoval o tom, co jsme od minulé členské schůze udělali a co se nám podařilo nebo co jsme i z důvodu Covidu nemohli uspořádat.

V roce 2020/21 jsme na podzim doplnili švestičky, v zimě připravili naši vánoční kapli a pak jsme si na návsi s Milanem Zimmermannem zazpívali vánoční koledy, jarní pandemie nám nedovolila uspořádat Čarodějnice, takže jsme sezónu zahajovali až kuličkiádou před prázdninami, starali jsme se o švestičky u silnice, poslechli jsme si nádherné vyprávění Miry Tupého o Šestidenní, Milana Žáka o geologické minulosti a Romana Hartla o rakovnických pověstech. Na návsi jsme také uspořádali přátelské posezení, kde jsme nejenom rožnili velkého krocana, ale především probrali všechny naše radosti.  Velká voda v polovině prázdnin nám nedovolila vyjet na vodu, pandemie nedovolila už podruhé uspořádat Skotsko v Kostelíku.

Na příští rok máme velkolepé plány. Rádi bychom zmapovali rybníčky a prameny a studny v Kostelíku, možná se nám podaří trochu vyčistit i studnu dole u chat, plánujeme vyjet společně na víno na jižní Moravu, rádi bychom zase vyjeli na (elektro) kola, a pak budeme pořádat naše již tradiční a obvyklé akce. Největší akcí sezóny je Skotsko v Kostelíku, které už má termín v sobotu 2.7. 2021 a Vánoční koncert s Hradním duem proběhne v pátek 17.12. 2022. Plánujeme také Čarodějnice, kuličkiádu, povídání se zajímavými hosty. Například Martin Bakula nám slíbil vyprávění o tom, jak funguje kanadsko-americká NHL.

Na konci jednání jsme zvolili staronový výbor našeho OS ve složení Milan Let – předseda, Jarek Kratochvíl, Robert Marek a zvolili jsme i novou revizorku účtů Ivanu Černou.  Členské schůze se zúčastnilo 18 členů našeho OS Kostelík.

A pak jsme již opékali buřty, pili víno, pivo a přemýšleli jsme, kam zmizel ten zatracený klíč. Večer Milan odešel ještě hledat a za půl hodiny se vrátil s vítězným úsměvem a v jedné ruce s klíčem a v druhé ruce s lahvinkou. Posezení nabralo nové grády a ještě dlouho do noci jsme dopíjeli víno, pivo a dojídali skvělé vojenické buřty.

V neděli po schůzi  se sešli u švestek na silnici pod Kostelíkem Milan, Robert, Jarek a Radim a obsekali švestičky, spočítali chybějící stromky, které nepřežily, a domluvili další práce.