Hasiči v Modřejovicích měli narozeniny

Dobrovolní hasiči v Modřejovicích slavili v sobotu 6.7. 2013 na návsi slavné výročí. Jejich sbor dobrovolných hasičů slavil 115. výročí narození. Založen byl za císaře pána, přežil první světovou válku, okupaci, socialistické období a znovu rozkvetl v plné síle po roce 1990.

V sobotu hasiči z Modřejovic slavili narozeniny. Napřed se sešli na slavnostní schůzi, kde, jak se sluší a patří na slavnostní chvíli, se navzájem ocenili a připomenuli si svoje výročí i tradice. Potom se na návsi rozjel letní kulturní program. Za účasti dalších hasičských sborů ze sousedních obcí hasiči napřed předvedli ukázku vyproštění osoby z auta a pak ukázali nácvik hašení osobního vozu. Chudák stařičká škodověnka Škoda 105 to pěkně odskákala a za volant si už v ní nikdo nesedne.

O zábavu a o občerstvení se staralo jednak duo zpěváků, kteří hráli jak staré šlágry, tak i písničky k tanci a o žaludky se pilně starali u stánku s grilovanými kuřaty. Dobré pivo také teklo proudem a k večeru přišli na řadu i panáčky. Zábava evidentně nekončila pouze se setměním.

Naše OS na setkání reprezentovala silné squadra. S hasiči si připíjeli Petr Klaub, Sláva Maťátko, Jarek Kratochvíl, Ctibor a Alena a Radim a Stáňa Perlínovi a na houpačce nám všem jistil záda Samíček. Modřejovickým hasičům jsme popřáli mnoho štěstí, málo požárů ale hodně dobré zábavy. Dostali od nás jednak krásnou starou Slivovičku od Jelínků a dále velké hasičské auto, které  troubí, houká a stříká vodu. První závdavek k modernizace techniky hasičského sboru v Modřejovicích.

Děkujeme za pořadatelskou pomoc při Skotsku v Kostelíku a ať se vám daří.