Krůta, pivo, vínko, pohoda

Karanténa nám nedopřála sejít se na Vrškách na čarodějnice, a tak jsme zvolili náhradní řešení. V sobotu 4.7. jsme všechny přátele svolali na náves, zajistili grilování krůty, přivezli soudek Bakaláře a také velmi dobré víno z vinařství Kern. Tam jsme chtěli jet v dubnu na také jsme nikam nemohli. U kostela jsme postavili stany a vytáhli ven lavice a od 14.00 jsme pozvali všechny sousedy v Kostelíku na příjemné posezení. Postupně začali přicházet další a další sousedé a kamarádi, krůta se točila na rožni a na stolech byla připravená okurka, paprička, rajče a později k vínu i dobré sýry. Za chvíli se zaplnily všechny stoly a lavice. Láďa Pucholt roznášel kousky grilované krůtičky, Milan točil pivo a zábava byla v plném proudu. Přijeli i naši kamarádi hasiči z Modřejovic pod vedením Míry Vyskočila, se kterými jsme probrali hlavně požár ovčína (více zde ).

Během celého odpoledne jsme domluvili další akce v Kostelíku. Tak například za 2 týdny v sobotu 18.7. se bude v kapli v Kostelíku vyprávět o víně a životě v Jižní Africe, na září jsme de domluvili s Martinem Balíkem, že nám poví, jaké jsou mýty a fakta okolo korona karantény a také jsme se domluvili, kdo pojede na vodu v sobotu 25.7. Tentokrát jedeme ze Zvíkovce do Roztok, budeme končit u Jezzu a už teď se těšíme.

Na 15. srpna plánujeme na Vrškách Kostelácký oheň a to bude také veselé a moc pěkné.

Zajímavé je, že po celou dobu od dvou odpoledne až do půlnoci, kdy jsme akci definitivně rozpustili, seděly na návsi dvě skupiny. V jedné dominovaly naše ženy u sklenky vína a u pípy seděla pánská společnost. Okolo sedmé večerní jsme dopili celý sud piva a 100 půllitrů v nás zahučelo snadno a pak jsme se přidali k dámám a chutnali skvělá vína od Vinařství Kern.

Moc podařená akce. Sešlo se nás nakonec více než 40 a to vůbec nepočítáme děti a vnoučata od kočárku až po školou povinné.