Kuličkiáda

 

Jeden z nejvýznamnějších světových turnajů v kuličkách se konal tuto sobotu 27.6. 2020 od 15.00 v Kostelíku. Pozvání na turnaj přijalo celkem 12 světových mistrů ve cvrnkání na důlek, z nichž někteří byli obhajující šampioni z loňského nebo i předloňského roku. Turnaj byl zahájen tradičním rozhozem a podle výsledků rozhozu bylo určeno pořadí soutěžících. Mimořádně obtížná a náročná trať odpovídala vysoké úrovni hry jednotlivých playerů a široké publikum oceňovalo jednotlivé výkony spontánními potlesky a fanděním.

Po první části soutěže se do vedení dostala Jitka, která dosáhla prakticky nepřekonatelného výsledku – 4 cvrnky a již přijímala gratulace a čekala pouze na poslední odhozy ostatních spolufavoritů. Jeden favorit za druhým postupně nezvládali nástrahy obtížného terénu a neunesli atmosféru, kterou vytvářelo frenetické publikum. Favorité kazili i jednoduché tahy a pozice Jitky byla zcela neotřesitelná.  Jako poslední nastoupil na startovní rošt Jarek a zcela brilantním způsobem jak na odhodu, tak i na cvrnku vyrovnal do té doby platný kontinentální rekord 4 cvrnky. Předpokládaná vítězka Jitka se musela začít připravovat na play off. V něm Jarek sice nepotvrdil neuvěřitelný výsledek z prvního kola, ale i jeho průměrný výsledek v nervózním rozhozu byl dostatečný. Jitka nezvládla tlak publika a neudržela nervy na uzdě a umožnila tak Jarkovi poprvé zvítězit. Za potlesku a nadšeného skandování publika „Jarek je jednička“ hlavní pořadatelka Alena vyhlásila výsledky. Poté předala těm, kteří se vešli v našlapané konkurenci na bednu, diplomy a vítězovi Jarkovi za jásotu davů předala putovní zlatý pohár.

Pro statistiky a historiky uvádíme celkové pořadí mimořádného turnaje

  1. Jarek 4,
  2. Jitka 4,
  3. Láďa 5,
  4. Sam a Robert 6,
  5. Domča a Ctibor 7,
  6. Renata a Monika 8 ,
  7. Věra 9,
  8. Alena 11,
  9. Radim 12

Po společném fotografování vítězů a všech aktivních i pasivních hráčů s publikem byl tento zcela mimořádný turnaj ukončen. Již nyní začíná příprava na příští Kostelík Open.

Atmosféru můžete vychutnat i ve fotogalerii, po rozkliknutí se fotka zvětší

Nad tímto přemýšlí “Kuličkiáda”

Komentáře jsou uzavřeny