Už zase se mluví o přehradě na Javornici

Upozornil mě Petr Klaub, že v Rakovnickém deníku (celý článek zde) se píše o potenciální možnosti postavit přehradu na Javornici od Chříče do Kožlan. Podle deníku přišel s iniciativou zemědělec Jan Tajbl z Čisté, člen předsednictva okresní agrární komory. Důvodem je podle novin zajištění dostatku vody pro zemědělce a přehrada také nezaplaví nezaplaví žádné obce a tak si ten agrárník myslí, že to projde.

Javornice byla již dříve v jakýchsi rezervách vodních děl, které zpracovávalo povodí Vltavy pro Ministersvo zemědělství, a zdá se, že tento šílený nápad zase ožívá.  Chci pevně věřit, že se jedná o nesmysl a výstřel do tmy a že nikdo nedovolí zaplavit nádherné údolí Javornice, velmi krásné území, které je součástí CHKO Křivoklátsko.

Co si o tomto nápadu myslíte vy. Já za sebe říkám, že proti takovému způsobu devastace Rakovnicka budu protestovat všemi dostupnými možnostmi.

  1. Dobrý den,

    bohulibý nápad mít zásobárnu vody, ale takovým šíleným způsobem – to je blbost. Ať se vrátí k předkům a obdělávají své ponosti jako oni a jistě bude víc vody….
    Navíc -je to krásná krajina se vším všudy

  2. Souhlasím s Petrem Jonášem, je potřeba v krajině hospodařit rozumně abychom si nemuseli ničit poslední nedotčené kusy přírody šílenostmi.

Komentáře jsou uzavřeny