Naše švestky

Když jsme v listopadu 2015 dávali do země švestičky podél silnice k řece, doufali jsme, že „za 3 roky bude první dobrá slivovička“  Alespoň tak jsem to psal v příspěvku, který najdete zde . Realita asi bude trochu jiná.  Švestky sice velmi dobře přežily zimu a srnky a laně je moc neokousaly, ale v horkém létě 2016 a i v létě 2017 jsme asi podcenili zalévání mladých stromků. Část mladých stromků zahynula, část u nich živoří. Proto Sláva Maťátko v týdnu přivezl 10 nových stromků a společně s Jarkem, Robertem a Láďou jsme je v sobotu a v neděli (5.5. – 6.5 ) dali do země a hlavně velmi výrazně jsme všechny stromy prolili vodou.

Na všechny stromky jsme vylili 4 velké barely vody, kterou jsme čerpali z rybníčku, rozvozili na vozíku za sekačkou ke stromkům a ke každému jsme dali dva plné kýble vody. Pokud bude toto sucho pokračovat,  budeme v této zalévací činnosti brzy pokračovat. Držíme jak původním, tak i novým stromkům palce, aby se dobře chytily a aby dobře rostly. A třeba se dočkáme i té první slivovičky.

Nad tímto přemýšlí “Naše švestky”

  1. „Naše švestky“ – vždy jsem si vážil lidí, kteří dělají skutky pro dobro druhých – v Kostelíku je to ta dobrá parta usedlíků, chalupářů a chatařů . „Naše švestky“ vám za tu zálivku zatím děkují ševelením zelených listů , později vám poděkují dobrou úrodou plodů a tou tolik očekávanou slivovičkou ze šťavnatých švestek – to teprve bude ta pravá radost z dobře odvedené práce- k tomu se možná připojí se svojí radostí i ti méně aktivní sousedé ! Hezké jaro přeje všem Míra Tupý

Komentáře jsou uzavřeny