Opustily nás paní Bohunka Dóciová a paní Marie Macáková.

Některé zprávy jsou smutné. V posledních dnech odešly dvě významné rodačky a osobnosti naší obce. V Košicích u syna Ivana zemřela paní MUDr. Bohumila Dóciová a v požehnaném věku 93 let zesnula v kruhu rodiny paní Marie Macáková.

Paní doktorka Dóciová prožila dětství a mládí v Senci a v Kostelíku, kam se její rodiče Elznicovi přestěhovali. Po studiu na lékařské fakultě zamířila se svým manželem do Košic, ale Kostelík vlastně nikdy neopustila. Manželé Dóciovi se každý rok vraceli do Kostelíka – napřed k rodičům, a pak i na chalupu, kde oba trávili dovolené a léto. Po odchodu z aktivního profesního života a návratu do Prahy to paní Dóciová měla do Kostelíka opravdu blízko. Budeme vzpomínat na její usměvavou tvář a smířlivost s jakou se snažila řešit všechny problémy, všechny starosti tak, aby nikdy nikoho nezarmoutila.

Paní Marie Macáková prožila celý svůj život v Kostelíku. V okolí znala každý kámen, každou mez a každou cestu. Všichni si ji budeme pamatovat jako nesmírně pracovitou a obětavou ženu, která se do pozdního věku starala nejen o celý dům, ale i o zahradu a o své okolí. Vždy ji leželo na srdci, jak vypadá naše náves, jak je posekaná tráva a zdali je v Kostelíku hezky uklizeno. Není divu, že se zajímala se o život na vesnici, vždyť pocházela z rodiny jednoho z posledních starostů Kostelíka.

Budeme s láskou vzpomínat na obě naše milé sousedky v Kostelíku.

Radim Perlín