Pamětní kniha Kostelíka

Při pátrání po historických událostech v Kostelíku jsme také dostali do rukou starou historickou Pamětní knihu – tedy kroniku Kostelíka. Kroniku, o které jsme nejen my, ale nikdo v Kostelíku nevěděli, že existuje, kroniku, která popisuje staré události z konce 19. století a první poloviny 20. století. Ručně psaná kronika kronikáře Jindřicha Štěpána popisuje napřed podle paměti a starých legend historii Kostelíka a poté popisuje podrobně období od roku 1924 -1937. Kronika končí odchodem pana kronikáře Jindřicha Štěpána na nové místo mimo obec a tak události II. války a to, co se dělo v Kostelíku po válce již víme pouze z jiných zdrojů.

Kronika je jedinečnou pamětí historie Kostelíka, obyvatel, kteří v Kostelíku žili, pracovali v obecním zastupitelstvu nebo chystali stavbu vodovodu a potýkali se s dalšími běžnými problémy obce.

Na našich stránkách budeme postupně zveřejňovat v jednotlivých dílech kroniku Kostelíka, takže si budeme moci postupně stahovat jednotlivé díly kroniky.

Kdo chcete mít kroniku doma, upozorňujeme, že její kopie je uložena v knihovně v Kostelíku , takže každý si může vypůjčit celý sešit kroniky.

Na počátku prvního březnového týdne zveřejníme první díl kroniky.