Nordic Walking se velmi vydařil

dscf2882V sobotu dopoledne bylo možné na návsi v Kostelíku sledovat zajímavé obrazy. Na návsi se okolo 9:30 začali scházet lidé, kteří vypadali, že již za chvíli vyrazí na běžky, pouze chyběly lyže a venku svítilo sluníčko a bylo 20 °C.

Právě začínal první kurs Nordic Walking v Kostelíku. Nejprve jsme se dozveděli, že hole, které máme doma a které hrdě nazýváme holemi na Nordic Walking,  jsou na vhodné pro Mountain Climbing ale nikoliv na Nordic Walking a že mezi tím je velký rozdíl. Zatímco v horách se o hole opíráte a potřebujete získat stabilitu, při Nordic Walking vám hole pomohou lépe rozložit sílu, využít i další svalové skupiny a tím rychleji, efektivněji a s menší námahou jít terénem.

Po velmi krátké instrukci jsme vyrazili okolo kaple nacvičovat chůzi, pohyby rukou při chůzi, správné našlapování a další koordinaci všech pohybů, které jsou nutné. Nikdo z nás netušil, jak je chůze vlastně složitá, když ji chcete dělat pořádně. Asi do hospody se chodí jinak (a z hospody tuplem), ale pořádná chůze po krajině je vlastně skoro věda.

Asi hodinu jsme nacvičovali okolo kaple a pak jsme vyrazili okolo vršek podél lesa směrem k Modřejovicům.

Po počátečních rozpacích, nedůvěře a snad i troše despektu k takovému plánu se to všem velmi líbilo a mnozí si rovnou objednali nyní již správné hole.