Vánoční koncert

dscf9707Již od poloviny týdne hlásili ve všech předpovědích, že v sobotu 19.12. budou velké mrazy. A nemýlili se. Kostelík je od pátku pod sněhem, ale již tradiční Vánoční koncert v kapli sv. Máří Magdaleny se koná. Stejně jako loni přijelo Hradní duo a společně s celou řadou dalších lidí z Kostelíka jsme ve vyzdovbené kapli doufali, že mráz nikoho neodradí a že stejně jako loni koncert bude mít hodně diváků. Nezklamali a přijeli. Na koncertě bylo mnoho lidí z Kostelíka, přijeli i někteří rodáci, mrazu se nebáli ani zástupci hasičů z Modřejovic a navštívil nás i princ von Croy ze Slabec s manželkou a také šlovický mlynář Čech s manželkou. Na koncert přijelo celkem 84 diváků a slyšeli krásné koledy v podání Hradního dua. Na zahřátí se podával vánoční punč, členové OS Kostelík dostali kalendář Kostelíka 2010 a na koncertě jsme pokřtili i Almanach Kostelíka.

Krásně vyzdobená kaple (děkujme paní Kratochvílové a Šárce Štěpánové), rozsvícený vánoční strom na návsi (děkujeme paní Veronice Okáčové za krásné balíčky), křupající sníh pod nohama a skvělé vánoční pečivo od Špáňů ze Šanova  vytvořily  báječnou vánoční atmosféru. Asi hodinu a půl jsme spolu s Hradním duem zpívali krásné české vánoční koledy a po Narodil se Kristus pán jsme si popřáli krásné Vánoce. Kapela a někteří hosté se ještě večer sešli u Perlínů, kde se také podával skvělý jelení guláš, který speciálně připravil Michal Černý. Mnoho lidí si koupilo kalendář a Almanach Kostelíka.

Další kalendáře i Almanachy jsou k dispozici u Milana Leta, Petra Klauba nebo Radima Perlína.

Děkujeme všem za pomoc a těšíme se na další vánoční koncert zase za rok.

Nad tímto přemýšlí “Vánoční koncert”

  1. Spolu s paní Hrdinovou jsme taková „pětiletá naplavenina “ na území Kostelíka a přesto mohu posoudit, že za poslední dva až tři roky se toho v této malebné vesničce událo tolik, že i mnohem větší obce by mohly závidět – pálení čarodějnic, koncert skotských dudáků, vánoční koncerty, výstava historie Kostelíka v kapli, umístění sošky sv.Máří Magdalény a úprava terénu před ní , kalendáře a letošní almanach atd.atd., však všichni, kdo se těchto akcí zúčastňuje, vědí. A všichni také vědí, komu za organizaci těchto zajímavých akcí poděkovat – energií hýřící trojka báječných chlapů – panové Perlín, Klaub a Let dokazují, že i v jinak malé, útulné, ale jinak spící vesničce lze probudit její občany a „náplavu“ k životu!Poděkujme jim a přejme jim hodně zdraví a neutuchajícího životního elánu v práci pro nás pro všechny !!!!! Jaromír Tupý

Komentáře jsou uzavřeny