Nekvalitní oprava cesty

V prvním prosincovém týdnu konečně proběhla rekonstrukce cesty směrem k hasičské zbrojnici a požární nádrži. Oprava původní hliněné cesty s travnatým středem, která zcela vyhovovala všem potřebám jak pěších tak i několika řidičů byla nahrazena naprosto nevhodnou úpravou.

Zpevněnou hliněnou cestu nahradila štěrková drť, která není ani zhutněna a ani nijak zpevněna. Oprava cesty byla provedena neodborně,  nekvalitně a nevhodně. Povrch cesty je velmi prašný i při běžné chůzi, nezhutněná cesta je velmi náchylná k erozi, takže při zachování současného stavu dojde po prvním větším dešti nebo po nejpozději po tání sněhu k erozi a štěrkový posyp cesty odteče na přilehlé zahrady a nemovitosti. Současná „oprava“ bude zcela zbytečná.

Zásadní závady, které je třeba neprodleně odstranit, jsou následující:

  • snížit zbytečně vysokou vrstvu inertního materiálu na cestě,
  • zhutnit a srovnat navežený materiál,
  • provést vysklonování cesty tak, aby nedocházelo ke zbytečným škodám.

Doporučujeme představitelům městyse Slabce, aby lajdáckou a nekvalitní práci nepřevzali a trvali na tom, aby ti, kteří takto zničili cestu, ji opravili řádně a funkčně.

Proto OS Kostelík vyhlašuje podpisovou akci, ke které se můžete připojit podpisem například na sobotním úklidu, na vánočním koncertu nebo kdykoliv jindy. Všechny podpisy budou předány panu starostovi Celbovi a prosbou o uvedení do původního stavu. 

Další fotografie nekvalitně odvedené práce jsou v samostatné fotogalerii.

  1. 15.12.2008 v 12:00

    Karel Valta

    Komentář k článku “Nekvalitní oprava cesty”:

    Já, níže podepsaný člen OS Kostelík, nesouhlasím s vyjádřením tohoto vedení OS k opravě příjezdové cesty k hasičské zbrojnici. V prvé řadě neproběhla žádná rekonstrukce cesty, nýbrž pouze zasypání výmolů štěrkovou drtí. Tyto výmoly vznikly dlouholetým provozem na této cestě, kdy po dešti zde stála voda a tvořilo se bláto.
    Nevím, kde vedení OS Kostelík sehnalo odborný posudek k opravě cesty s kritikou provedených prací, které provedli zdarma dobrovolní hasiči obce Kostelík ve svém volném čase. Pouze čas nám ukáže, zda oprava cesty splní svůj účel.
    Proto si myslím, že toto vyjádření nebylo správné a pouze vyhrotilo už tak napjatou situaci v obci.
    Karel Valta, člen OS Kostelík

  2. Díky Karlovi za jasné a přímé stanovisko. Sice s tebou Karle nesouhlasím, ale oceňuji velmi, že svůj názor veřejně a jasně obhajuješ.

Komentáře jsou uzavřeny