Vánoční koncert Hradního dua

Večer v  pátek 15.12. 2023 se v kapli sv. Máří Magdaleny konal další vánoční koncert s Hradním duem pro všechny lidi v Kostelíku a okolí. Letos to byl poprvé koncert bez Milana Zimmermanna a tak se večerem prolínalo téma Vánoc ale i vzpomínky na Milana.

Kapela představila svoje nové vánoční CD, krátce vzpomenula na zemřelého Milana, který byl dlouholetou vůdčí osobou skupiny, a pak už se rozjely koledy. Zazněly upravené tradiční koledy stejně jako koledy z autorské dílny Hradního dua a kaplí se postupně a zcela viditelně začala šířit vánoční pohoda. Lidé v narvané kapli podupávali do rytmu, známé koledy si zpívali s sebou, u méně známých koled se chytali alespoň při refrénech. V kapli voněl vánoční punč, rozdávala se vánočka a prosakovala dobrá nálada a pohoda.

Moc děkujeme všem z Kostelíka i z daleka, kteří do kaple přišli. Sešlo se nás v páteční večer více než 100 nadšených posluchačů.

Moc děkujeme všem z Hradního Dua, kteří krásně navodili jak vánoční atmosféru, tak i vzpomínky na nezapomenutelného Zimroše. Myslím, že může být velmi spokojený s tím, jak jeho dílo dále žije a rozvíjí se.

Děkujeme všem a přejeme krásné a klidné Vánoce a těšíme se na další setkávání v Kostelíku.