Kuličkiáda aneb 5. ročník Kostelík Open

hlídač občerstvení

Letošní kuličkiáda, tedy správně 5. ročník Mezinárodního mistrovství Kostelík Open ve cvrnkání kuliček, se konala již v sobotu 3.6. od 10:00. Křesla pro seniorní mistry jsme vynesli z kaple,  pomocníci hlavní rozhodčí Aleny, tedy Robert a Ctibor vyhloubili normovaný důlek a Dominika upravila herní prostor do hratelné podoby, to znamená, že zametla největší kameny a pak již to vypuklo.

K turnaji se registrovalo celkem 17 borců ze 6ti domů v Kostelíku, Milan a Stáňa necvrnkali, ale zastupovali bouřící tribuny.

Jako první nastoupil na startovní hranu Ctibor a vytvořil dlouho nepřekonatelný vrh. Všechny 3 kuličky se mu podařilo dostat do důlků jenom na 5 cvrnků. Ostatní soutěžící se k výkonu 5 cvrnků ani nepřiblížili a to dokonce ani ti, kteří měli podložku pod kolena. Ovšem mimořádný výkon předvedla Irča ze statku č. 1, která předvedla zcela ojedinělý výkon Hole in one, tedy dostala kuličku do důlku přímo hodem ze startovací čáry. Takový výkon se musí ocenit a tak jsme všichni autorce famózního hodu připili malým štamprlátkem. Hrdinství prokázala i hlavní ředitelka závodu, která se vrhla do boje i s ukrutnou bolestí zad. Prostě platí, kdo si necvrnknul na Kostelík Open, jako by nebyl.

Když už se zdálo, že vítězství je na dosah, nastoupila na startovní čáru Jana Tichai vyrovnala Ctiborův výkon na 5 cvrnků a hned za ní předvedl brilantní výkon Pepa reprezentant týmu ze statku č. 1 a také vyrovnal rekord dráhy 5 cvrnků.

V následném rozstřelu si zachoval pevné nervy Ctibor a po napínavém souboji těsně zvítězil nad Pepou a Janou.

Alena všechny ocenila diplomy a vítěz převzal putovní pohár. Velmi příjemné dopoledne.

Nad tímto přemýšlí “Kuličkiáda aneb 5. ročník Kostelík Open”

  1. Radime děkujeme za skvělou a vyčerpávající slovní i obrazovou reportáž z Mistrovství světa a přilehlého prostoru ve cvrnkání kuliček v Kostelíku. Nutno podotknout, že každý účastník, pokud chce uspět, se musí přesunout v čase a stát se tím klukem, který do cvrnkání hliněných kuliček vkládá již dávno zaniklý elán. Gratulace pořadatelům a k tomu potlesk vítězům. Je mi líto, že okolnosti mě v účasti zabránily a tím jsem atraktivitu startovního pole ochudil – není nad to vidět 89 ti letého seniora, který s rozvahou odkládá franc. hůl a s grimasou trpícího a za zvuku lámaných kostí zakleká na startovní čáru , aby razantně vrhnul – myšleno kuličku. Moji neúčastí tak přišla vniveč Wandy pozoruhodná masážní činnost při hledání nějakého svalu na mám těle – senior Míra. A s Wandou vás všechny pozdravujeme . setkáme se jidny.

Komentáře jsou uzavřeny