Vyhráli jsme – Kalendář 2022

Když nás oslovili zástupci Nadace ABF, kteří spolu s dalšímu partnery pořádají soutěž Kalendář 2022, byli jsme trochu na vážkách, zda se s naším kalendářem do takové velké soutěže vůbec hlásit. Nakonec jsme pořadatelům soutěže odeslali přihlášku, napsali o našem kalendáři pár slov a odnesli pořadatelům dva požadované výtisky kalendáře. Trochu jsme nevěděli, co od takové soutěže můžeme očekávat.

Když v půlce března přišlo avizo, že je možné hlasovat v anketě, jaký kalendář se líbí, rozhodli jsme se napnout naše sociální sítě a zapojit do hlasování co největší počet našich přátel, kamarádů, známých a sousedů ať již z Kostelíka nebo odjinud, kteří znají Kostelík, do Kostelíka občas jezdí, nebo alespoň znají nás, kteří se motáme okolo našeho OS Kostelík. Takže následující měsíc až do 18.4. jsem se postupně stal velmi neoblíbeným mezi všemi známými, protože každé setkání s kamarády začínalo větou „už jsi dneska  hlasoval(a) pro náš kalendář Okolo Kostelíka?“ A pokud dotyčný nehlasoval, hned jsem se mu sápal po mobilu, počítači s tím, že to rychle najdu a zahlasuji.

V soutěži s námi byly samé těžké váhy.  Taková Bohemka musí mít tisíce fanoušků a se svým kalendářem musí uspět. A kolik je studentů a pedagogů jenom na Univerzitě Karlově, jak přehlasujeme celou Univerzitu Karlovu. V soutěži byl kalendář Prahy, Mostu, Tábora, radnice v Českých Budějovicích a mnoho dalších.  Do soutěže se přihlásilo celkem 60 různých kalendářů a když jsme viděli, v jaké konkurenci jsou naše kříže a památníky okolo Kostelíka, byla v nás malá dušička.

V úterý 3.5. jsme odpoledne přijeli do Letňan na Výstaviště, kde jedním z doprovodných programů výstavy REKLAMA POLYGRAF OBALY bylo i slavnostní vyhlášení soutěže. V soutěži s profesionálními tvůrci kalendářů, kteří disponují plně vybaveným grafickým studiem, jsme nemohli konkurovat, ale co kdyby?

A když moderátor odpoledne pan Jan Říha, který pracuje v Primě a na Českém rozhlase, vyhlásil kategorii Cena veřejnosti, mohli jsme začít jásat. Náš kalendář Kolem Kostelíka vyhrál v kategorii Cena veřejnosti se ziskem 421 hlasů z celkem asi 4700 hlasů, které byly do soutěže odevzdány. Mohli jsme si převzít čestnou plaketu a začít se radovat.

Naše vítězství je i díky vám všem, kteří jste věnovali chvíli času a dali jste našemu kalendáři hlas. Moc děkujeme. Na to, jak je náš Kostelík malý, je to obrovský úspěch. Porazili jsme velké obce a města, porazili jsme další profesní kalendáře a jiné spolkové kalendáře, kde mají stovky nebo tisíce potenciálních hlasujících.

Díky

Na webu soutěže https://kalendarroku.cz snad brzy budou podrobné výsledky, takže jakmile se tam objeví, doplníme tento text i o detailní výsledky. Výsledky na tom webu soutěže už visí. Více je zde  

A tady je cena. Diplom zavěsíme v kapli.