Skotsko v Kostelíku

Festival Skotsko v Kostelíku zahajuje v letošním roce svoji „druhou desítku“. Po loňské úspěšné dvoudenní akci se opět vrací ke svému původnímu konceptu. Během jediného dne návštěvníkům nabídne bohatý program složený z toho nejlepšího, co česká scéna v tomto žánru nabízí.

Letos bude Kostelík dunět skotskými dudami  a dobrou muzikou v sobotu 6. července od 11.00.

Hudební složka festivalu bude tentokrát ozvláštněna několika skupinami hrajícími hudbu v tradičním podání. Uslyšíte skupiny Irish Dew, Jolly Buskers nebo mladou skupinu Coventina, která sklízí úspěchy na festivalech napříč Českou republikou. Na řadu přijdou i stálice festivalu jako např. skupina Happy To Meet, Claymore nebo Isara. Příznivci keltské hudby budou zajisté potěšeni vystoupením Radima Zenkla, jehož set je zařazen do odpolední části festivalu.
Taneční vystoupení a lekce jsou tradiční součástí festivalu a jejich skvělé provedení bude opět v režii taneční skupiny Nessie. Novinkou bude vystoupení a lekce skupiny irského tance a stepu Gall – Tír, kterou budete moci spatřit v několika vstupech.
A chybět nemůžou samozřejmě ani dudy – The Rebel Pipers a nové seskupení Blue Squadron Pipe Band.
Highland games pod taktovkou sportovního klubu Kládaklan přinesou také jednu novinku, a tou je Kládacup – republiková soutěž nejlepších jednotlivců, které můžete v rámci her v ČR spatřit. V rámci exhibice opět přivítáme i Vladislava Tuláčka, přeborníka
v profesionálním světě her.
Ve skotském stylu bude i občerstvení. Kromě běžných festivalových pochutin a moků můžete ochutnat tradiční skotská jídla, whisky a pivo.

Pro bližší informace a aktuální novinky sledujte facebookový profil akce: https://www.facebook.com/events/407246970062162/


Lukáš Let