Program na léto a další podrobnosti

V létě bude v Kostelíku velmi živo. Některé aktivity jsou již tradiční a zaběhané, jiné budou nové a neotřelé, ale v každém případě se máme na co těšit.

Z hlavních akcí zatím vyjímáme akci největší. V sobotu 9. července vypukne Skotsko v Kostelíku. Ale i další plány stojí zato. Hned týden po Skotsku v sobotu 16.7. do Kostelíka přijede prof. Miroslav Bárta známý český egyptolog, který bude odpoledne v kapli v. Maří Magdaleny mluvit o nových objevech v saharském písku i v dunách Sahary. Díky Mirovi Tupému se také můžeme podívat pod vodní hladinu. Potápěč Luděk Slach bude vyprávět o životě pod vodou a bude k tomu promítat moc krásné obrázky zpod mořské hladiny. Pod hladinu moří se podíváme v sobotu 6.8.

Také pojedeme na Berounku. Letos budeme splouvat od Liblína do Zvíkovce, tedy pojedeme jiný kousek řeky. V úvahu připadají dva termíny. Buď hned týden po prof. Bártovi 23.7. nebo o týden později v sobotu 30.7. Prosím dejte vědět obratem mailem na moji adresu perlin@kostelik.cz, který termín preferujete. Potřebujeme také znát přesný počet přihlášených, abychom mohli objednat správný počet lodí. Pokud budete ve spojení s Láďou a Láďou (Pucholty), dejte jim také vědět, aby se ozvali. Na druhou polovinu srpna domlouváme jako tradičně dr. Eduarda Stehlíka, který bude vyprávět další příběhy z nedávné válečné historie.

Každý rok na čarodějnicích se domlouváme, že letos konečně uděláme velký letní oheň v Kostelíku, dřevo máme, ohniště jsme letos nezlikvidovali, takže zbývá domluvit termín. Sejdeme se Na vrškách u ohně?  Také prosím o zprávu, zda taková akce má smysl nebo je to jenom výstřel do tmy.  Usínat ale ve spacáku u dohasínajícího ohně pod celtou má něco do sebe, trocha romantiky neuškodí.

Všechno můžeme probrat v kapli, kde bude každou sobotu po obědě od 15:00 otevřena tradiční knihovna – kavárna a kde se dají jednotlivé problémy a radosti dobře probrat.

Na všechny akce v kapli i jinde ještě budou připraveny pozvánky, tady máte přehled hlavních plánů na léto v Kostelíku.