Vyhlídka na Plazích bude otevřena

rozhlednavyhlídka Na plazíchSen se stává skutečností. Po dvou letech přípravy, projektování, jednání, vyřizování a zařizování budeme v sobotu 21.12. 2013 ve 15:00 otevírat novou krásnou vyhlídku Na Plazích. Na začátku celé akce byl nápad a mezi nápadem a realizací ještě uteklo mnoho vody v Berounce. Ti z vás, kteří jste v Kostelíku dlouho, si určitě pamatujete na lavičku, která byla na cestě přes pole na pěšinu k Berounce. Když ji družstevníci zaorali a obec cestu prodala přišli jsme i o naději, že ten krásný pohled do údolí Berounky znovu uvidíme.

Sen se stal skutečností. Díky skvělému projektu arch. Taflíka, díky velké pomoci Lesů ČR lesní závod Plasy a reprezentované panem ing. Muchnou, který pracuje jako investiční technik v LZ PLasy a zajistil financování  celé stavby a díky partě tesařů okolo pana Koláře máme možnost se znovu rozhlédnout po celém údolí Berounky. Na webu jsme sledovali stavbu velmi detailně v jednotlivých článcích. Nejprve jsme loni na Skotsku v Kostelíku představili v tomto článku model vyhlídky.  Potom jsme připravovali podklady pro vydání stavebního povolení a v březnu jsme dostali povolení stavět (více  v tomto článku). V dubnu se podařilo se sehnat peníze (viz zde) a pak se již vybírala firma, která vyhlídku postaví. Po uzavření smlouvy napřed tesaři okolo pana Koláře připravovali dříví a v říjnu ho převezli (viz zde) a pak se již postupně vyhlídka v náročném terénu zvedala do výše, například zde je pár fotek ze začátku listopadu.

Přijďte se v sobotu před vánoci podívat jak vypadá Berounka z výšky. Vidět je od Chlumské stráně přes most ve Zvíkovci až po Skryje a Týřovickou stráň.

Na vyhlídce bude umístěna keška pro hledače podkladů, cesta bude osazena směrovými cedulemi a na místě bude i popis celé stavby.  Plánujeme vyhlídku prezentovat i na různých turistických webech máme připravené razítko z naší vyhlídky a plánujeme i další formy propagace tohoto krásného místa nad Berounkou.