Nová kniha o osobnostech mikroregionu

I malé obce mikroregionu Balkán se mohou pochlubit řadou uznávaných osobností. Přesvědčit se o tom můžete v knize, která mapuje velikány mikroregionu Balkán. A že jich je. Členské obce mikroregionu se proto rozhodly, že nechají udělat publikaci zaměřenou právě na osobnosti Balkánu.

Romanu Hartlovi se podařilo nakonec sehnat informace o jednaosmdesáti velikánech, kteří se buď na území dnešního mikroregionu Balkán narodili, či jsou s lokalitou nějakým způsobem spjati. „V knize jsou uvedené již nežijící osobnosti, které pocházely z mikroregionu Balkán, nebo zde zanechaly nějaký svůj otisk,“ komentoval knihu starosta Pavlíkova Miroslav Truxa. Ten je z čerstvě vydané knihy přímo nadšený. Pochvaluje si také, že starostové nezvolili levnější verzi knihy.

Není to tedy jen brožura.“ Kniha nese název Král pěvců Karel Burian a dalších 80 historických osobností městysů a obcí mikroregionu Balkán. Právě z pojmenování knihy je už patrné, jaká osobnost má největší prostor v knize. Knihu si můžete zakoupit na obecních úřadech členských obcí mikroregionu Balkán, a to za cenu bezmála tři sta korun. Publikaci rovněž seženete v Rakovníku na Husově náměstí v knihkupectví vedle sídla Policie České republiky.

Kromě jiných osobností je v knize také velký prostor věnován rodině Croy ze Slabec.

Upraveno podle Rakovnického deníku (Miroslav Elsnic)