Vánoční koncert byl skvělý

dscf8362Když jsme v pátek přijeli do zamrzlého Kostelíka, mohlo nás hřát snad jedině pomyšlení na sobotní vánoční koncert. Trochu jsme se ale báli. V noci teplota klesla na -15 C a okolo bylo 30 – 50 cm sněhu. Přijedou lidé na koncert do Kostelíka? Ráno ale bylo nádherné. Slunce svítilo, jiskřivý sníh chrupal pod nohami a vše se zdálo rázem optimističtější. V poledne jsme definitivně připravili kapli a již jenom čekali na večer.

V 18:00 přijelo Hradní duo, nainstalovali jsme všechnu elektriku, zvukař natahal kabely a náš amatérský vokální soubor spolu s celou kapelou definitivně vyzkoušel Kyrie z Rybovky. Punč už byl vařený, a tak můžeme jít na věc. Od třičtvrtě na osm se začali scházet lidé, horký punč ve várnici velmi rychle mizel a po osmé již v kapli bylo skoro úplně plno. Hradní duo začalo společně s námi Kyrie a pak kaplí zněly krásné vánoční koledy, diváci si podle zpěvníku zpívali s kapelou a vůbec nevadilo, že venku mrzlo až přaštělo.  Vřelá atmosféra v kapli krásně zahřála všechny příchozí, diváci si spolu s kapelou podupávali do rytmu a všichni se skvěle bavili.

Na koncert přijelo 90 diváků a spolu s kapelou nás v kapli bylo více než 100. Nálada byla velmi hezká a jak muzikantům, tak posluchačům se letošní III.  vánoční kocert velmi líbil. Snad jenom toho punče mohlo být o trochu více.

Na koncertě jsme prodávali za symbolických 50 Kč kalendáře  OS Kostelík. Pokud také chcete mít doma kalendář z Kostelíka, obraťte se na Petra Klauba (klaub@kostelik.cz). Návštěvníci se zapsali do naší kroniky a dostali PF našeho občanského sdružení.

Jak se líbil koncert i vám můžete napsat v komentáři hned pod titulkem článku.

Fotogalerie je v dalším příspěvku.

  1. Znám to – když se něco povede, tak se zapomene na problémy a tvář se rozjasní . Vy tři chlapské duše Kostelíka – Radime, Milane a Petře, jste se svými pomocníky připravili nádherný předvánoční večer s vánoční tématikou a vánočním prostředím v příjemném, i když chladném prostředí kaple sv.Máří Magdalény a máte důvod k rozzářené tváři !!!!! Málokterá (možná žádná) vesnička rozsahu Kostelíka se může pochlubit vánoční akcí, na níž se sejde kolem stovky návštěvníků, málokterá (možná žádná) vesnička rozsahu Kostelíka má tři chlapíky (tři krále) , kteří dokáží vyburcovat svoje okolí z letargie a „vyhnat“ je z teplého, ale nudného soukromí do ledové noci a do společnosti přátel !!! Vánoční mše v Kostelíku byla nádherná a já zvoním zvonečkem jako velký dík za ní !!Hezké vínoce a hodně elánu v roce 2011 !!

  2. Díky pořadatelům vánočního koncertu, který byl pohlazením na duši a příjemným zpestřením bylo i přátelské posezení u Perlínů.
    Přejeme Vám hodně elánu v prostředí žabomyších válek a ještě více zdařilých akcí.
    P.S.
    ..škoda jen, že mi betlémské světlo zhaslo hned za brankou…….

Komentáře jsou uzavřeny