Nový starosta a místostarosta městyse Slabce

Slabecký web www. slabce.cz přinesl zprávu o včerejším jednání zastupitelstva o volbě nového starosty a místostarosty obce. Zprávu zde přetiskujeme. Jamile budeme mít další zprávy, doplníme  na náš web. Výsledky voleb a složení zastupitelstva jsou uvedeny v této zprávě.

Občanské sdružení Kostelík blahopřeje nově zvolenému starostovi městyse Slabce panu Vlastimilu Štillerovi, nově zvolenému zástupci starosty obce panu Milanovi Rohlovi a všem zastupitelům a přeje jim mnoho úspěchů  v jejich práci pro rozvoj Slabecka.

Radim Perlín

zpráva z webu www. slabce.cz

Včera v podvečer se v Kulturním domě ve Slabcích sešlo na své ustavující schůzi nové zastupitelstvo městyse Slabce. Jednání přihlížely desítky občanů. Nejsledovanější částí programu schůze byla volba starosty a místostarosty městyse.

Novým starostou městyse byl zvolen Vlastimil Štiller (lídr volební strany SNK Nové Slabce). V tajné volbě pro něj hlasovali všichni zastupitelé. Více vzruchu přinesla volba místostarosty. Na funkci kandidovali Milan Rohla (SNK Nové Slabce), Alena Zázvorková (KSČM) a Ing. Marcel Franěk (SNK Společně pro Slabecko). V tajné volbě byl místostarostou zvolen Milan Rohla, který získal 6 hlasů. Tři zastupitelé hlasovali pro Ing. Marcela Fraňka a dva pro Alenu Zázvorkovou.

Zastupitelé tak při volbě starosty a místostarosty de facto respektovali výsledky říjnových voleb, ve kterých Vlastimil Štiller a Milan Rohla získali nejvíce preferenčních hlasů.

zdroj: www.slabce.cz