Společný oheň v Kostelíku.

V sobotu jsme se konečně v Kostelíku sešli a uspořádali jsme malý společný oheň – buřťáček. Trochu jsme si nebyli jisti, kolik lidí najde sílu a chuť na konci prázdnin přijít na společnou akci, ale skutečnost nás všechny mile překvapila. U ohně se sešlo dokonce v jednu chvíli 29 lidí. Děti se honily po louce a v postupném krásném západu se všichni radovali.

Když vyhořela pyramida a oheň se zmenšil, všichni vytáhli buřty a rychle opékali svoje pochoutky. Chuťově nevím, ale esteticky jednoznačně vyhrála Renata Letová, jejíž způsob nakrojení buřtů byl již na úrovni abstraktního umění. U ohně jsme se také sešli s Lenkou Gottvaldovou s přítelem Davidem a malým Martinem, kteří mají chuť s námi také spolupracovat a zapojit se do dění našeho sdružení. Budou to první „přespolní“ členové sdružení z chaty u řeky ale na našem kosteláckém katastru.

Když přijel rovnou z dočesné Sláva Maťátko a z auta vyndal čerstvý chmel, bylo už možné úplně všechno. Ctibor vyndal kytaru a zpívaly se všechny písničky, kde jsme si pamatovali alespoň první sloku a refrén. Některé se pro velký úspěch zpívaly dokonce dvakrát. Od ohně jsme vstávali poslední v půl druhé a ještě jsme jednou popřáli oslavencům Věře a Lence všechno nejlepší. Mnozí ale díky mystifikaci Ivany přáli všechno nejlepší i Honzovi Korfovi. Společný oheň se nad očekávání vydařil a všichni si to moc a moc užili.