Zajímavé akce v našem okolí

V létě mají mnozí chuť, čas a vůli podívat se, co se děje nejen v Kostelíku, ale jaké akce jsou i v nejbližším okolí Kostelíka. Zde najdete informace o zajímavých akcích na Krakovci, ve Skryjích, Rousínově, v Kostele Petra a Pavla v Dolanech nebo také v nejbližších Slabcích. Informace jsme přebírali z webových stránek a vždy najdete odkazy i na zdroje informací.

Na hradě Krakovci probíhají v letním období zajímavé koncerty. V pátek 20.7 před naší vodou na Krakovci proběhl zajímavý koncert jazzrockového a bluesové kytaristy Jasmina Lavashe, v sobotu, když jsme byli na vodě, na Krakovci koncertoval Jaroslav Hutka a dne 28.7. 2012 od 18,00 hodin bude na hradě koncertovat Ora Pro Nobis s Oldřichem Janotou. Kromě toho na hradě je celé léto výstava zajímavých plastik a keramických objektů od Jaroslava Šafra a Pavlíny Čepičkové Šusové. Zajímavé programy na Krakovci jsou k dispozici na této webové stránce.

Také v Rousínově je velmi zajímavý kulturní program prakticky celé léto. Tamní OS Rousínov má bohatou zkušenost s pořádáním různých kulturních aktivit a většina je soustředěna především do začátku srpna, kdy proběhne tradiční ROUS.

4.srpna odpoledne Slavnost k uctění památky rousínovského rodáka K. Buriana

6.-11.srpna Rous 14 ( stodola Faflíků) – Odpolední řemeslné kurzy: denně po-pá 14- 16 hod.

Kurzy: keramika, drátkování, navlékání a lepení korálků, pletení z kukuřičného šustí, pletení z papíru, slámy,dřevořezba, zdobení kraslic horkým voskem, paličkování, zdobení perníčků, výroba ozdob Tiffany technikou a ze skla nad kahanem, výroba svíček ze včelího vosku, výroba bločků a sešitků, batikování a barvení látek, triček apod.

Večerní program v rámci festivalu ROUS od 20hod.

po 6.8. – mim a klaun Václav Strasser – Duhové bubliny ( úžasný člověk, vystupující např. s V. Marčíkem)

út 7.8. – G.Malonay + So Fine ( čeští muzikanti s anglickým zpěvákem, pohodička, něco jako Glen Hansard)

st 8.8. – divadlo ANPU Bely Schenkové – Cirkus ANPU

čt 9.8. – Vl. Mišík a trio – koncert

pá 10.8. – The Cannonballs ( rakovnická rocknrollová kapela)

so 11.8. – TakyFanky – koncert nové rakovnické kapely

11.srpna od 16 hodin Divadélko Před Branou – Šípková Růženka + ještě jedna pohádka

24.srpna Eliška Ptáčková ( koncert ve Stodole u Faflíků)

7.září od 20 hodin Z Davu + Falešná Ozvěna ( koncert ve Stodole u Faflíků)

Podrobnosti o jednotlivých akcích a další infoamce jsou k dispozici na stránkách OS ROUSÍNOV zde . Tak například na Mišíka se docela těšíme.

Velmi zajímavé akce jsou také ve Skryjích. Tak například 4.8. si můžete dokázat, jak na tom jste s fyzičkou. Od 13:00 se ve Skryjích běží Skryjský triaton a stojí za to. Plave se v Berounce, na kole se jede nahoru na křižovatku a zpět a běží se okolo hřiště ve Skryjích. Více informací najdete zde.

Již na začátku léta upozornili Slávek Maťátko s Kratochvílovými, že v kostele Petra a Pavla v Dolanech (pod Chříčí) je zajímavá výstava a hlavně velmi zajímavě obnovený starý kostel, který byl jeětě nedávno v ruinách. Tak například na konci června v kostele vystupovala skvělá houslistka Gabriela Deméterová a 11.8. bude v kostele vernisáž se zajímavým názvem Šlajsna sem, šlajsna tam.

Více je na stránkách obce Dolany zde.

O bohatém kulturním životě ve Slabcích asi všichni vědí, proto jenom připomínám, že 11.8. bude ve Slabcích Dobře utajená country a že OS Fara Slabce připravuje řemeslné dílny na dvoře Čechova mlýna ve Slabcích. Již druhá řemeslná dílna bude tuto sobotu 28.7.2012 V průběhu akce od 16.00 si také můžete poslechnout QR Band, která zahraje slavné i méně známé rock´n´rolly. Možná přijede i Viktor Sodoma. Další řemeslná dílna se připravuje na 25.8 a 15.9. Kromě řemesel se také na mlýně můžete podívat na výstavu surrealistického výtvarníka Bedřicha Glasera, která je instalována na mlýně ve Slabcích. Výstava i samotný mnlýn určitě stojí za prohlídku. Na zámku byla 22.7. slavnostně zahájena výstava fotografií 4 autorů ze Slabecka a na výstavě je samostatný panel fotografií z Kostelíka. Dobře utajená country má tuto webovou stránku