V Kostelíku o potápění

IMG_2265Všichni jsme se někdy potápěli, někdo strčil pod vodu hlavu, jiný se potápěl někde pod jezem na Berounce, jiný plaval u dna v bazénu. Většina určitě zkusila šnorchlovat podél kamenů v Chorvatsku nebo někde jinde.

Někteří ale byli skutečně pod vodou a zažili skutečné potápění. A úplně výjimeční jsou  potápěči, kteří pod vodou tráví čas sami, se skupinami nebo jen tak pro radost. Jedním z nich je potápěčský instruktor PADI Luděk Slach, který přijel do Kostelíka vyprávět, jak se žije pod vodou. Na začátku povídání pustil krásné snímky podmořského světa a začal mluvit o rozdílech v potápění, o tom, jak je snadné začít se potápět, a jak je život pod vodou krásný a úplně jiný.

Zajímavá diskuze se rozvinula nejen okolo největší hloubky ponoru ale i o možnosti napadení žralokem, o dravých rybách a jiných překvapeních v mořské hloubce. Luděk Slach se potápěl v mnoha mořích a oceánech světa, pod vodou byl mezi žraloky i mezi mořskými želvami nebo dalšími podmořskými potvorami. Povídání o potápění v Kostelíku zaujalo více než 25 diváků, kteří se zapsali do kroniky OS Kostelík a kteří se ptali na jednotlivé problémy a radosti okolo života pod vodou.

Potápění je krásný sport a skvělá záliba. Jak říká Luděk Slach, je to líný sport, kde se můžete vznášet pod mořskou hladinou a pohybovat se podle úvahy nejen vlevo a vpravo ale i nahoru a dolů.  Každý si pod vedením zkušených instruktorů může vyzkoušet, jak je potápění krásné, neopakovatelné a přitom tak dostupné.

 

Toto jsou náhledy, jedno klinutí a náhled se zvětší a druhé klinutí a náhled bude v plné velikosti.