Vánoční koncert s Hradním duem

Již po šesté se v Kostelíku v kapli sv. Máří Magdaleny konal vánoční koncert Hradního dua. Letos stejně jako loni jsme měli zajištěné vyhřívání kaple, ale když jsme přijížděli do Kostelíka a na teploměru bylo 10 °C , vypadalo to spíše na Velikonoce a ne na Vánoce.  V kapli se sešlo určitě více než 120  lidí z Kostelíka, ze sousedních vesnic i z širšího okolí a přesně v 19:00 začal Vánoční koncert.  Na úvod všechny přivítal jménem OS Kostelík Radim Perlín.  V roce 2014 se můžeme chlubit především opravou sakristie kaple, kde ještě loni hrozil celý strop zřícením na oltář. Kromě opraveného stropu a nově vymalované celé kaple se Petrovi Klaubovi podařilo dohledat originály původních obrazů, které zdobily oltář. Pořídit jejich kopie a vytisknout je na plátně. Takže kromě opraveného interiéru kaple, máme i úplný oltář.

Již tradičně úvodní Kyrie z České mše vánoční spolu s Hradním duem zpíval i mírně rozechvělý Kostelácký sbor. Pak již spustilo Hradní Duo svůj koncert skvělých českých koled jak tradičních, tak i nových a celá narvaná kaple se pohupovala, tleskala nebo zpívala spolu s Milanem Zimmremannem.  Jedna koleda stíhala druhou a atmosféra v kapli byla skvělá. Mezi diváky kolovalo vánoční cukroví, podával se punč a na tvářích všech v kapli se objevovaly spontánní úsměvy a v duši se všem rozprostřela dobrá pohoda a nálada.

Po skončení koncertu i po přídavcích  se dopil punč, prodaly se mimořádné kalendáře Kostelíčské Venuše a kaple se zvolna uklidila.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě koncertu a především Ivaně Černé a Věře Kratochvílové za skvělou výzdobu kaple. také velmi děkujeme Pekařství v Brance za zajištění vánoček a vánoční cukroví a panu Bártovi ze Slabec za krásný vánoční stromek.

Podle účasti novinářské obce, lze soudit, že článek o Vánočním koncertě bude v Rakovnickém deníku, tak i v Raportu.

Zde jsou vybrané fotky, toto jsou náhledy, jednou kliknout a náhled se zvětší a ještě jednou kliknout a budete mít plnou velikost fotky.

 

Nad tímto přemýšlí “Vánoční koncert s Hradním duem”

  1. Nic není samozřejmé, nic se nehýbe samo od sebe, takže aby se něco hýbalo, musí se najít někdo ,kdo to něco rozhýbe. Já děkuji těm několika dobrovolným hýbatelům, díky nimž se v malé obci Kostelík stále něco hýbe !! Nálada při vánočním koncertě byla tak spontánní, že nechybělo mnoho a rozhýbala se i věž kaple Svatá Máří Magdalény. Advent jak má být-pohodový a přátelský !! Jaromír Tupý

Komentáře jsou uzavřeny