Čarodějnice odletěly

IMG_7133 Letošní čarodějnice nám po dlouhé době nezmokly. Když jsme v sobotu s Petrem a Milošem Okáčem připravovali dříví a stavěly pagodu, vedli jsme šibeniční řeči o tom, kdy začne na čarodějnice pršet a kdy budeme utíkat v dešti od ohně. Sv. Petr k nám byl letos milostivý a celý večer bylo krásně vyhvězdíno. Krásnou čarodějnici připravila Ivana Černá a čarodějnice se usmívala, nejen když jsme ji zapichovali do pagody, ale dokonce i když hořela jasným plamenem. Kdo přišel pozdě, může se na čarodějnici podívat pouze na obrázcích.

Čarodějnice jsme svolali na 19:30. Bohužel v době plánovaného zapalování jsme u ohně seděli ve velmi malém počtu. Když jsme se 45 minutovým zdržením konečně zapálili oheň, přišli Pucholti, Robert Marek a těsně po nich Miloš Okáč a Kraťáci.   Celkem se nás ale okolo ohně sešlo 30 lidí, tolik jsme ani vzhledem k tomu, že čarodějnice jsou ve středu, nečekali.

Pagoda krásně držela pohromadě, přikládali jsme staré z minulých let uložené klacky a když jsme chtěli péct buřty, museli jsme snížit plameny, abychom se vůbec s buřty dostali k ohni. Později jsme vytáhli i kytaru  a s písničkami jsme u ohne vydrželi ve většině až do půlnoci a poslední odcházeli ve 3.00 hod.

A je k nevíře, že druhý den začalo pršet.