Čarodejnice nám v Kostelíku zmokly

Filipo-jakubská noc, Valpuržina noc, noc všech čarodějnic, vítání jara, keltský Beltine, či jak se magický den 30.4. 2012 jmenuje, sice v Kostelíku trochu zmoknul, ale i přesto se vydařil.

V neděli jsme za pomoci Roberta Marka i silné squadry od Pucholtů postavili pagodu na Vrškách, přivezli lavičky a vše ostatní a nachystali tak vše potřebné na svátek všech čarodějnic. V pondělí 30.4. bylo od rána vedro k padnutí, kdo musel do práce, brzy trpce litoval a všichni jsme se těšili na večer. Po půl osmé jsme se na Vrškách začali scházet a když došli i poslední, zapálili jsme v silném větru pagodu napěchovanou suchým klestem a ozdobenou krásnou čarodějnicí, kterou vytvářela hlavně Dominika Perlínová. Oheň se rozhořel tak, že jsme si velmi rychle vzpomněli na všechna varování hasičů, ale vše jsme dobře ustáli bez následků a bez pohromy. Krásné panorama na Vrškách s pohledem nad Berounku až ke Zbirohu a vrchu Radíč již večer těžklo a tmavlo blížící se bouřkou. Za chvíli jsme mohli sledovat úchvatnou scenérii blesků, které křižovaly nebe od jihu až na západ a skoro každý v duchu a i nahlas řešil, co budeme dělat, až sem ten slejvák a ty bouřky přijdou. Chvíli to vypadalo, že nás to mine, chvíli se to blížilo. Bohužel asi ve 22:30 spadly první kapky a blesk nedaleko  (odhadem u Šlovic) vyhnal většinu z 45 účastníků domů nebo k Perlínům na verandu. Po kvapném odchodu zůstalo u ohně ještě tvrdé jádro, které bojovalo s deštěm, a když se rozpršelo docela hustě, i my jsme zdrhli na verandu k Perlínům.

Zde jsme dokončili, co jsme na Vrškách u ohně začali a společně probrali mnohá témata, příběhy i zkušenosti z Kostelíka. Ráno se mi velmi těžce vstávalo. Fotogalerie následuje.

Ohniště je uklizené, zasypané a do týdne nebude poznat, kde jsme oheň pálili.

Doufám, že jste také všichni políbili své partery pod rozketlou třešní.