Převzetí dotace z Nadace OF

Jako zástupci našeho občanského sdružení jsme se zúčastnili slavnostního předání certifikátu o přidělení dotace na opravu krovu naší kaple sv. Máří Magdaleny. Slavnostní předání spojené s banketem zorganizoval velvyslanec USA Norman L. Eisen v rezidenci velvyslanectví v Praze v Bubenči a spolu s velvyslancem slavnostní certifikáty předávala paní Dáša Havlová (žena Ivana Havla) jako předsedkyně správní rady Nadace OF.

Trochu rozechvěle ale také s očekáváním jsme se s Petrem sešli před rezidencí a společně s radou dalších lidí mířili k hlavnímu vchodu. Já jsem předpokládal rozsáhlá bezpečnostní opatření, ale vlastně nás nikdo nekontroloval a naopak přivítal skleničkou sektu. Ve velmi přátelské atmosféře jsme postupně zaplnili větší sál přízemí rezidence a velvyslanec Eisen zahájil celou slavnost. Po úvodním přivítání v češtině přešel do angličtiny a poblahopřál všem úspěšných žadatelům a ocenil naši práci. Stejně tak i paní D. Havlová nám poděkovala za to, že se staráme o opomíjené památky a pak již moderátor Jiří Vejvoda představil všechny úspěšné žadatele a pozval je na podium k převzetí certifikátu. Certifikáty předávala paní Dáša Havlová spolu s kulturním attaché velvyslanectví USA Davidem Gainerem. Každý oceněný poděkoval Nadaci OF za podporu a my jsme pozvali všechny účastníky na náš Vánoční koncert do kaple. Po skončení slavnosti pokračoval v sálech ambasády i banket s malým pohoštěním a především s možností neformálně se pobavit a seznámit s dalšími oceněnými, nebo se členy správní rady Nadace OF.

Výsledky grantového kola a všichni ocenění jsou na stránce Nadace OF a tam budou i další fotky ze slavnosti. Přiznám se, že jsem nevěděl, zda-li si bude možné fotit a tak foťák jsem si nevzal. Udělal jsem pár fotek na mobilu, ale moc se nepodařily.

Petr Klaub a Radim Perlín