Čarodějnice nakonec s deštěm

dscf0187Na svátek všech čarodějnic v sobotu 30.4. jsme od rána s obavou vyhlíželi k nebi. Dopoledne krásné sluníčko, ve tři odpoledne temné mraky nad Beounkou a večer bylo zase  krásně.

Sešli jsme se okolo půl osmé na Vrškách na našem tradičním místě a všichni okolo ohně obdivovali krásnou čarodějnici s apartním kloboučkem. Některé dámy a dívky okamžitě chtěly zachránit před čarodějnickým ohněm alespoň ten klobouček. Moc děkujeme Okáčovým za krásnou čarodějnici.

Oheň jsme zapálili asi ve třičtvtě na osm a okolo ohně v tu dobu bylo 30 kamarádů a přátel. Ještě do úplného setmění se nás sešlo skoro 40 od nejstarší generace až po nejmladší ročníky.  Skoro každá rodina se postatarala o skvělé pohoštění. Na dračku šly chlebíčky od Jany Malé (Pucholtové), sladké rohlíčky od paní Okáčové a spousta dalších dobrot, pánové přinesli různé švestičky nebo jiné ovoce v tekutém stavu a večer zdárně plynul. Příjemné posezení bylo na našich nových lavičkách. Příští sobotu 7.5. v 15:00 je slavnostně pokřtíme na vyhlídce nad řekou.

Okolo jsme viděli velké čarodějnické ohně třeba na Hradišti a možná někde snad až v Hřešihlavech. Robert Marek a Ctibor Perlín hráli na kytary a okolo byla velmi dobrá nálada.

Někdy po 10. 00 večer někde nad Rakovníkem zahřmělo a do té doby jasná obloha se najednou zatáhla, zvedl se i mírný větříček, který nevěstil nic dobrého. V půl jedenácté opravdu spadly první kapky a postupně se rozpršelo. Ještě do 11:00 jsme vydrželi již v silném dešti u ohně a pak se přemístili k Perlínům na verandu. Paradoxně ihned po příchodu a usazení na verandě přestalo pršet, ale k ohni jsme se již nevraceli. Poslední vytrvalci vydrželi do půl třetí ráno.

I přes deštík májový nebo spíše průtrž mračen se čarodějnice na Vrškách zase vydařily.  Děkujeme všem, kteří pomohli s přípravou a likvidací čarodějnického ohně, s občerstvením i s dobrou náladou. Zvláštní dík patří Okáčovým za půvabnou čarodějnici.