Skotsko v Kostelíku se vydařilo

titulV sobotu 17.7. ráno skončila vedra a den zahájila bouřka, vichřice a déšť.  V Kostelíku ale, jak známo, neprší, a tak jsme doufali, že do večera bude hezky a počasí vydrží. Opět (stejně jako loni) nám počasí vyšlo vstříct.

I přes různé hrozné zprávy o přívalových deštích tu z Rakovníka, tu z Prahy, se v Kostelíku sjelo 260 návštěvníků, kteří přijeli 68 auty a těšili se na koncert dvou českých – skotských kapel. Letos v Kostelíku hráli 1st. Czech Pipes and Drums a skupina Dick o´Brass. Koncert začal krátce po 17.00 a v jednotlivých setech se obě skupiny střídaly na provizorním podiu u kaple. Vedle kaple někteří silnější chlapi zkoušeli nosit tradiční skotské kameny a největší  porci 120 metrů ušel vítěz. Odměněn byl jednou lahví single malt skotské whisky. Ale každý hrdina, který se pokusil zvednout jeden kámen, zaslouží pochvalu.

V kapli každý návštěvní se mohl podívat na výstavu fotografií Stáni Perlínové z Irska a Walesu.

Koncert probíhal až do 8 hodiny do večera, všichni návštěvníci se občerstvovali u stánků a koncert se moc vydařil. I přes večerní děšť se u pultu s whisky a s dalším občerstvením probíral koncert i další plány v Kostelíku až do půlnoci.

Jak se vám líbil koncert můžete uvést v komentářích pod článkem.  Svůj názor také můžete vyjádřit v anketě.

Fotogalerie je v následujícím článku.