Připravované akce

Oprava zastávky

Občanské sdružení Kostelík se v září 2008 domluvilo s Vaškem Krausem a objednalo opravu autobusové zastávky. Zástavka by měla být dokončeno do konce října 2008.

 

Sázení stromů okolo kostela

Z výtěžku za sběr železného šrotu zakoupí OS Kostelík 2 vzrostlé jilmy, které zasadíme za apsidu kaple do míst, kde v minulosti stály stejné jilmy.

Před kapli OS Kostelík zasadí dva malé kultivary hlohu, které budou lemovat průčelí kaple. Hlohy jsou pěstovány jako speciální kultivary s výškou max. 3 – 4 metry a budeme se starat, aby před kaplí vytvořily příjemné a současně hezké prostředí.

Stromy okolo kaple budeme sázet pravděpodobně poslední víkend v říjnu.  

 

Vánoční koncert

OS Kostelík připravuje vánoční koncert v kapli sv. Máří Magdaleny pro všechny občany v Kostelíku. V pátek 19.12. od 19.00 bude Hradní duo z Rakovníka hrát pro všechny příchozí vánoční koledy. Věříme, že se nám podaří vyvolat pěknou vánoční atmosféru a společně si popřejeme krásné vánoční svátky. 

Při koncertě bychom také rádi umístili na čelní fasádu kaple novou sochu sv. Máří Magdaleny

 

Letní výstava

V létě 2009 připravujeme v kapli sv. Máří Magdaleny výstavu s pracovním názvem Jak se dříve žilo. Pokud máte doma, na chalupě nebo kdekoliv jinde staré zemědělské stroje, přístroje, které se používaly v domácnostech vašich babiček na venkově nebo jakékoliv jiné artefakty, rádi je uvítáme na výstavě v kapli.